Az Aloe Vera Skin Gél előállítási módja

Az Aloe vera meleg éghajlaton könnyen termeszthető. A nyers növény betakarítása, majd tárolása meglehetősen nehéz feladat, mert a kinyert nedv könnyen, gyorsan megromlik, a meleg levegőben szálló fertőző baktériumok előszeretettel károsíthatják a kinyert nedvet. Gondatlan tárolása esetén irritációt okozhat a felhasználónak.

Napjainkban két fő lehetőség kínálkozik a gél előállítására. Az egyik esetben friss Aloe vera növényből por állagú kivonatot készítenek, ezt a port elszállítva bármely kontinens országában a gyártók felhasználhatják különféle termék előállításához, amelyek Aloe verát tartalmaznak. A második esetben a termesztet friss Aloe vera növény leveléből kinyerve az értékes nedveket 24 órán belül – meghatározott hőmérsékleten – feldolgozzák, azonban ezt a technológiát csak a trópusi országokban lehetséges alkalmazni, mivel csak itt biztosított a friss növény. Földrajzilag nem korlátozott gyártók verseny előnyre tehetnek szert, amennyiben a gyógyító nedveket elkülönítve, majd azt helyben késztermékké állítják elő.

A Sziám Imm-Vitál Kft. elkötelezett híve a természetes módon előállított termékeknek, ezért is választottuk – többek között – thaiföldi gyártót, amely vállalkozás szintén ezt az elvet követve végzi tevékenységét már közel húsz éve.

Thaiföld éghajlatára jellemző a forróság és a magas páratartalom. Az esőzés általában rövid, kiadós formában jelentkezik. Májusban, júniusban van a legmelegebb, ilyenkor nem ritka a 40 fok körüli hőmérséklet, amely igen kedvező az Aloe vera növény termesztéséhez.
A thaiföldi gyártó az egyik legkiválóbb fajtát az Aloe barbadensist használja fel kozmetikai termékének elkészítéséhez, mivel ennek a fajnak a legnagyobbak a levelei, emellett számos kutatási vizsgálat igazolta a növény kiváló gyógyító és hidratáló hatását. A friss leszüretelt levelekből kinyert gélt azonnal feldolgozza. A megközelítőleg 100% Aloe vera gél nem tartalmaz alkoholt, valamint illatanyagot (natúr és zöld teás). Exportálás előtt a gyártó a terméket laboratóriumi vizsgálatnak (mikrobiológia és nehézfém tartalom szempontjából) veti alá, illetve minden fázisban ellenőrzi a termelési folyamatot.

A Sziám Imm-Vitál Kft. alapvetőnek ítéli meg, az olyan Aloe vera készítmény forgalmazását, amelynek tényleges Aloe vera tartalma minél magasabb. Ismereteink szerint az 50 %-ot meghaladó Aloe vera termékek már kiválóan közvetítik az Aloe vera előnyes hatásait. A thaiföldi gyártó szintén lényegesnek ítéli meg a magas hatóanyaggal rendelkező kozmetikumok gyártását. Örömmel tölt el bennünket, hogy sikerült együttműködni egy olyan céggel, akinek fontos a minőség elérhető áron.